Type Product/Diensten

Diervoeder

Nieuws P. van der Kooij Groep

Optimalisatie door samenwerking
04/06/2009

SCHIEDAM/ DUIVEN – P. van der Kooij Groep gaat een samenwerking aan met logistiek dienstverlener Synerlogic te Duiven. Het

SCHIEDAM/ DUIVEN – P. van der Kooij Groep gaat een samenwerking aan met logistiek dienstverlener Synerlogic te Duiven. Het distribueren van diervoederproducten Acibet G en Acibet TMR wordt hiermee geoptimaliseerd.

De directie van P. van der Kooij Groep heeft het volste vertrouwen in een vruchtbare samenwerking met het Duivense bedrijf Synerlogic. Bij Synerlogic beschikken we nu over een voorraaddepot voor onze Acibet producten . De uitlevering van de bestelde producten aan de Nederlandse veehouders wordt vanuit dit depot snel en efficiënt verzorgd door de bezorgdienst van Synerlogic. Groot voordeel voor de klanten is dat voortaan de lege IBC’s direct bij aflevering van een nieuwe bestelling retour genomen kunnen worden. De verkoop en verdere ontwikkeling van de diervoederactiviteiten blijft in handen van P. van der Kooij Groep. De samenwerking met Synerlogic zorgt voor meer flexibiliteit en service bij uitlevering van onze producten.

 

 

P. van der Kooij Groep neemt nieuwe zuig- en blaaswagens in gebruik (2)
04/06/2009

De nieuwe voertuigen zorgen voor een vernieuwde aanpak op het gebied van grind blazen en zuigen.

SCHIEDAM – P. van der Kooij Groep te Schiedam heeft in samenwerking met Scania een reeks vernieuwende zuig- en blaaswagens ontwikkeld voor de grinddivisie. Van het unieke concept, bedacht door de heer Van der Kooij zelf, is vorig jaar het eerste prototype in gebruik genomen. Na uitgebreide proeven is enkele weken geleden het tweede voertuig in gebruik genomen van de totaal zeven stuks welke nog voor oktober 2009 op de weg moeten staan.

De nieuwe voertuigen worden in eigen beheer ontwikkeld en gebouwd. De verbeterde voertuigen hebben een verhoogd laadvermogen dankzij de nieuwe aangedreven assen. Deze assen staan op 1,8 meter, waardoor het laadvermogen met vier ton toeneemt. Dit resulteert in een wettelijk totaalgewicht van vijftig ton. Het betreft zuigwagens, blaaswagens, maar ook combinatievoertuigen die zowel grind kunnen blazen als zuigen.

De compact en licht opgebouwde voertuigen bestaan in tegenstelling tot de meeste zuig- en blaaswagens uit één truck. Deze truck heeft naast twee gestuurde voorassen ook de achterste as gedwongen gestuurd. Deze drie gedwongen gestuurde assen zorgen er voor dat de wendbaarheid aanzienlijk is verbeterd. De nieuwe voertuigen zijn een welkome aanvulling op het al uitgebreide voertuigenpark van de P. van der Kooij Groep.

 

Nieuws P. van der Kooij Groep

P. van der Kooij Groep vult stoomschip SS Rotterdam met grind
15/05/2009

P. van der Kooij Groep vult stoomschip SS Rotterdam met grind

 

ROTTERDAM – Het bekendste passagiersschip van de Holland-Amerikalijn, de SS Rotterdam, ligt weer veilig en als vanouds in de Rotterdamse haven. Dit met dank aan onder andere P. van der Kooij Groep.
P. van der Kooij Groep werd enkele tijd geleden benaderd om een oplossing te bieden voor het hoogteprobleem van de SS Rotterdam. Van het enorme schip is tijdens de plaatsing in de Rotterdamse haven zoveel ballast verwijderd, dat het schip niet diep genoeg lag. P. van der Kooij Groep had voor dit probleem de ideale oplossing: Grind. Enorme hoeveelheden grind zijn de onderste regionen van de SS Rotterdam ingegaan. Hierdoor ontstond een gewicht dat ervoor zorgt dat de SS Rotterdam lager ligt in de haven. Op deze manier kunnen de toekomstige bezoekers van het schip zonder problemen aan boord. Een buitengewone klus die laat zien van P. van der Kooij Groep oplossingen biedt.

 

Nieuws P. van der Kooij Groep

Nieuwe zuig- en blaaswagens (1)
05/03/2008

P. van der Kooij Groep zet nieuwe wagens in!

SCHIEDAM – Vanaf volgende week zal nummer twee in een serie van zeven nieuwe blaas- en zuigwagens in werking worden genomen.

 

De in eigen beheer ontwikkelde blaas- en zuigwagens beschikken over de beste en veiligste technieken op het gebied van grind blazen en zuigen. De geheel in eigen beheer ontwikkelde wagens zijn het product van jarenlange kennis en doorontwikkeling. Tot 2010 zal P. van der Kooij Groep nog eens vijf wagens in gebruik nemen.

 

Nieuws P. van der Kooij Groep

Diervoeder
05/03/2008

Ontwikkeling nieuw diervoedersupplement

SCHIEDAM – Sinds kort heeft P. van der Kooij Groep een verbeterd diervoedersupplement in zijn assortiment. Het betreft het vloeibare brijvoedersupplement Betacid® GM 10, een supplement speciaal voor varkens.
Het bewezen werkzame supplement Betacid® GM 10 bevorderd de stimulatie van het immuunsysteem, onderdrukt speendiarree, verbeterd de leverwerking en energiehuishouding. Ook versterkt het de weerstand van het maag-darmkanaal tegen stressfactoren van buitenaf. Kortom, Betacid® GM 10 is een perfecte aanvulling op het al uitgebreide assortiment diervoeders en diervoedersupplementen van P. van der Kooij Groep.